Psychologen zijn een actie gestart waarbij zij meer mensen bewust willen maken van de rol die twijfel in de liefde speelt. Zij zijn van mening dat veel mensen zich op een verkeerde manier door de twijfel laten leiden. Zo zijn zij bijvoorbeeld geneigd te snel een andere kant op te gaan omdat de twijfels hen angstig maken. Dit is echter niet de juiste manier om hiermee om te gaan. Om dit kracht bij te zetten willen zij zich vooral richten op bewustwording.

Normaal

Volgens de psychologen is het vooral belangrijk dat mensen zich meer bewust worden van het feit dat de twijfel normaal is. Iedereen ervaart deze twijfels immers. Het is daarom dus vooral belangrijk om te begrijpen dat de twijfel niet direct een indicatie hoeft te zijn dat er iets mis is. Het is immers ook zo dat aan de hand van de twijfel definitief bepaald kan worden of de verdergaan met de partner juist de goede keuze is. Dit is minstens zo belangrijk.

Goed opletten

Het is belangrijk om goed te leren herkennen welk soort twijfel er speelt. Er kunnen immers ook twijfels bestaan die juist wel een alarm geven met betrekking tot de noodzaak om de relatie te beëindigen. De vraag die gesteld moet worden is dan altijd: is dit het moment om te stoppen? Als het antwoord daarop niet volmondig ja is, dan is de twijfel ook niet direct alarmerend. Beter is het dan om te zoeken naar de oorzaak van de tweestrijd.

Gevoel

Het is vooral belangrijk om op het gevoel af te blijven gaan, is de mening van de psychologen. Wanneer het gevoel zegt dat de relatie niet langer houdbaar is, dan is het belangrijk om hiernaar te luisteren. Dit is onder andere ook van belang met het oog op de persoonlijke gezondheid. Te lang blijven steken in verkeerde situaties kan immers een flink negatief effect hebben op de gezondheid.

Oorzaak

Dat een beetje gezonde twijfel goed is, wil natuurlijk niet zeggen dat alle twijfel goed is. Komt deze twijfel in de weg te staan van meerdere relaties, onderzoek dan eens of je geen last hebt van bindingsangst. Lees hier meer over bindingsangst.