Ga naar de inhoud

5 cruciale aspecten waar je op moet letten bij online dating

  Online dating is een vak apart. Het bestaat nog niet zo super lang, maar is wereldwijd al zeer populair en veel mensen doen hier dan ook aan. Er zijn ontzettend veel verschillende dating websites en veel mensen vinden het dan ook lastig om te kiezen. Immers, welke dating website is nu het meeste geschikt en waar vind je de meeste potentiële mensen? Hieronder worden een vijftal aspecten benoemd die je in je achterhoofd moet houden, voordat je begint aan online dating.

  1. Foto’s zeggen veel

  Wanneer je over bent gegaan op online dating, dan merk je dat de enige informatie die je krijgt over mensen de foto’s en profieltekst is in de meeste gevallen. Op basis van deze beperkte informatie dien je een keuze te maken of je die persoon interessant genoeg vindt voor een connectie of een berichtje. De foto’s van diegene zijn hiervoor cruciaal. Heeft diegene slechts een foto beschikbaar, dan is het lastig te zeggen of diegene er in werkelijkheid echt zo uit ziet. Bezit diegene meerdere foto’s dan kan je een duidelijker beeld vormen of je diegene aantrekkelijk vindt. Schenk daarom veel aandacht aan de foto’s.

  2. De profieltekst van iemand

  Wanneer je op een profiel van iemand terecht bent gekomen, valt als eerste de foto op. Daarna volgt de profieltekst. Hier moet je op basis van een aantal zinnen of steekwoorden erachter komen wie diegene is of waar diegene naar op zoek is. Spreekt de profieltekst je aan dan kan je ervoor kiezen om verder te gaan met die persoon. Bekijk ook altijd of de profieltekst goed aansluit bij de foto’s die diegene erop heeft staan. Zo weet je snel of iemand serieus is en betrouwbaar is.

  3. Niet te snel een mening vormen

  Een van de grootste valkuilen bij online (seks) dating is dat er te snel een oordeel gemaakt wordt. Zo vormen wij snel een mening over iemand. Wij zien een bepaald profiel en vormen hier direct een beeld bij hoe die persoon moet zijn. Dit beeld is in vrijwel alle gevallen niet gelijk met de werkelijkheid. Probeer daarom niet te snel een mening te vormen over hoe iemand is, maar ga dat ontdekken wanneer diegene interessant genoeg is. Haal informatie uit de gesprekken en haal vooral je informatie uit de date die je mogelijk zult hebben. Hier zie je pas echt hoe iemand is en kun je een goed oordeel vormen.

  4. De juiste dating website

  Kom je niet de juiste mensen tegen, dan bestaat de kans dat je op de verkeerde dating site zit. Kies daarom van te voren bewust welke datingsite je wilt gaan gebruiken. Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Kies dan voor een betaalde datingwebsite of een dating site waar dezelfde doelgroep op zit. Meestal zitten er mensen op een betaalde dating website die serieus op zoek zijn naar een partner. Daarnaast zijn er ook dating sites die zich richten op bepaalde groepen. Denk aan ouderendating, mensen met een bepaalde geloofsovertuiging of dating voor hoger opgeleiden. Hier is de kans groter dat je de juiste mensen tegenkomt.

  5. Foto’s zeggen meer dan woorden

  Ben je op een profiel beland, hecht dan meer waarde aan de foto dan aan de tekst. Iemand kan een tekst makkelijk aanpassen of hier zich anders voordoen. Een foto is daarin lastiger en hierin zie je duidelijker wie die persoon is. Wanneer je vervolgens gaat praten of afspreken met diegene merk je snel genoeg of diegene bij je past. Baseer je eerste indruk voornamelijk op de foto.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *