Ga naar de inhoud

5 fouten die mannen maken bij online dating

  Bijna 90% van de Nederlandse mannen hebben al weleens een poging gewaagd een liefje te vinden via online datingsites. Een behoorlijk percentage maar tegelijkertijd ook niet verrassend aangezien Nederland nog steeds ruim 2,2 miljoen singles telt (bron: Wikipedia).

  Heb jij als man ook al een poging gewaagd in online dating? Ik weet zeker dat je net als 90% van de mannen de onderstaande fouten hebt begaan. Deze fouten hebben er toe geleid dat jouw datingavontuur minder succesvol heeft uitgepakt.

  Ik ga deze 5 fouten nu met je delen zodat je de volgende keer meer succes hebt met online vrouwen versieren.

  1. Te lange intro berichten

  Vrouwelijke leden ontvangen ontzettend veel berichten, reacties en knipoogjes. Als man zit je in een minder goede positie als het gaat om vraag en aanbod op datingsites. Vrouwen hebben meestal geen tijd om lange (intro) berichtjes te lezen. Houd het op datingsites kort, krachtig en to the point. Als zij meer wilt weten zal ze daar zelf om vragen (dan word het ook leuker om te vertellen).

  2. Saaie berichttitels

  Dit gaat samen met de tip 1. Vrouwen scannen als het ware hun inbox en pikken de berichten met de meest opvallende titels eruit. Een saaie en vooral standaard titel (hallo, hoi, even voorstellen etc.) worden sowieso genegeerd. Zorg dus voor een unieke en pakkende titel. Wat goed werkt is om een vraag stellen bijv. “Dit restaurantje ken je vast nog niet!”. Zeker bij datingsites hoger opgeleiden worden leuke uit-tips erg gewaardeerd. Zorg ook dat je berichtje zelf interessant is. Kom verrassend uit de hoek of probeer indruk te maken met interessant klinkende citaten. Uiteraard kun je ook zelf een diepzinnige quote verzinnen.

  3. Je profiel matig invullen

  Als je eenmaal de aandacht van een vrouw hebt getrokken moet je dit proberen vast te houden. De eerstvolgende stap van haar is om jouw profiel door te spitten. In je profiel vermeld je naar wat voor type vrouw je op zoek bent en wat je interesses zijn. Veel mannen maken hier de fout door te vertellen waar ze niet op zoek naar zijn of met waar voor type vrouw ze slechte ervaring mee hebben! Niet doen!

  4. Profielen slecht lezen

  Voordat je een berichtje stuurt moet je natuurlijk weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Vrouwen weten precies wat zij in hun profiel hebben geschreven. Daarnaast hebben zij een hekel aan standaard berichtjes (zie tip 1 en 2). Tuurlijk, je wil zo veel mogelijk vrouwen benaderen en het kost tijd om ieder mailtje persoonlijk te maken. Probeer wel ieder profiel te bekijken en iets te vermelden wat in het profiel staat geschreven.

  5. Onvoldoende actie ondernemen

  Ik heb bij tip 1 verteld dat vrouwen veel berichten ontvangen. Als man moet je dus niet verrast zijn als je na 5 vrouwen te hebben benaderd nog geen reactie hebt ontvangen (tenzij je goede berichten schrijft maar daar kan ik een geheel ander artikel over schrijven). Haak dus niet te snel af maar probeer te leren van wat wel/niet werkt. Op een gegeven moment begin je het online dating spelletje te snappen en zal je met minder berichtjes veel meer vrouwen aantrekken.

  Ben je nieuwsgierig naar nog meer goede versiertips? Lees dan de artikelen op mijn website en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  Milan Marciano
  Vrouwen Versieren XL
  www.vrouwenversierenxl.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *