Ga naar de inhoud

De grotere datingsites van Nederland

  Datingsites zijn er in tal van soorten en maten, en in dit artikel bespreken we de sites die zich niet op een bepaalde doelgroep richten, zoals hoger opgeleiden of senioren. Onderstaande sites kennen een breed publiek, wat in zekere zin ook weer een nadeel is omdat het aanbod zo groot is en misschien minder bij jouw specifieke wensen aansluit dan niche datingsites.

  Relatieplanet.nl

  Relatieplanet Dating

  Relatieplanet beschikt over een enorm aantal leden, en is waarschijnlijk de grootste site van ons land. Deze site behoort zelfs tot de absolute top van Nederland en België. Daarnaast is het de op 1 na meest bekende datingsite in Nederland, na concurrent Lexa waar je verderop meer over kunt lezen. Bij Relatieplanet kunt u voor elke behoefte terecht.

  Zelfs als u opzoek bent voor een eenmalige date kunt u bij deze site wel singles vinden die hier ook voor openstaan. Maar ook serieuzere relaties worden dagelijks gevonden: Online maar ook offline tijdens de speciale single-feesten. Al duizenden mensen hebben een partner gevonden via de dienst, maar een garantie voor succes is dit natuurlijk niet. Deze site maakt zich, naar eigen zeggen, hard voor ‘zijn’ mensen. Betrouwbaarheid en behulpzaamheid staan hierbij op de eerste plaats. Dit harde werk is in 2010 met een onderzoek beloont, waarbij Relatieplanet als meest populaire site uit de bus kwam bij de website van het jaar verkiezing. Als beste website werd afgelopen jaar Paiq verkozen.

  Bij de site moet u gratis lid worden om meer te kunnen zien; daarna kunt u eventueel besluiten volledig lid te worden. Onbetrouwbare mensen of mensen die verkeerde aandacht trekken worden van hun lidmaatschap ontdaan: een actief anti-scammer beleid dus. Op de website van Relatieplanet kunt u meer lezen over de werkwijze van deze site, alsmede de kosten en zoekmogelijkheden. Onlangs is het design van de site flink veranderd: deze ziet er een stuk moderner uit dan het oude priegelige design waar ze zo lang aan hebben blijven plakken.

  Be2.nl

  Be2 Dating

  Be2 behoort tot de grotere online datingsites van Europa. Hierbij stoppen zij zich al snel in het hoekje van ‘serieuze relaties’, mede door de uitgebreide persoonlijke test. Zij geloven dat zij de beste middelen hebben om de perfecte matches te vinden; dit vertaalt zich in zogenaamde partnervoorstellen die aan de hand van de test worden gegenereerd.

  Be2 zorgt ervoor dat al uw karaktereigenschappen worden opgenomen in een soort systeem, eveneens als de karaktereigenschappen van uw mogelijke match. Deze eigenschappen worden aan elkaar gewogen en deze krijgt u ook te zien. Voor het eerste afspraakje weet u dus al wat de karaktereigenschappen van uw date zijn. Als het goed is merkt u tijdens uw date dat jullie karakters aardig overeen komen.

  Deze site heeft inmiddels een groot bestand aan singles en kan wedijveren met andere datingsites met een persoonlijkheidstest. De leeftijden en opleidingsniveaus van deze mensen zijn enorm uiteenlopend, waardoor vrijwel iedereen een match kan vinden. Op de website van Be2 kunt u meer vinden over de werkwijze van deze datingsite, de kosten van een abonnement en meer lezen over de persoonlijkheidstest. Het aanmelden kost niets; voor een volledig lidmaatschap wordt wel een bijdrage gevraagd.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *