Ga naar de inhoud

Een romantisch weekend in Venetië

  Wat is er nou leuker dan samen romantisch op reis gaan. Een heerlijke strandvakantie waar je optimaal de tijd hebt om met z´n tweeën te genieten, of juist een actieve vakantie waar je elkaar kan aanmoedigen en helpen. Ook een stedentrip is erg leuk met de vele romantische plekken die er altijd te vinden zijn in een stad. Een van de meest romantische bestemmingen is Venetië. Een stad om urenlang in te verdwalen, samen een tocht te maken over het water in een gondel en daarna een heerlijke Italiaanse maaltijd. Er zijn mensen die Venetië de meest romantische plek op aarde noemen. De oude Italiaanse stad spreekt zeer tot de verbeelding en is een dankbaar thema voor de meest prachtige gedichten over de liefde.

  Dating Reizen

  Wat maakt Venetië nou zo romantisch. Het San Marcoplein is natuurlijk een van de meest bekende plekken. Hier kan je samen duiven voeren en genieten van de mooie gebouwen en het prachtige uitzicht. Echt romantisch wordt het ´s avonds als het gaat schemeren. Dan is het ook rustiger waardoor je meer van elkaar kan genieten. Ook de Rialtobrug is beroemd. Hier zijn leuke winkeltjes te vinden en in de straten om de brug heen zijn vele terrasjes.

  Misschien wel de leukste plek om als stel heen te gaan is het eiland Torcello. Het is ongeveer een uurtje varen van Venetië maar dat uur is het zeker waard. Het is erg rustig en daardoor erg geschikt om samen romantisch te picknicken.

  Als je de drukte wil ontwijken en samen op ontdekkingstocht wilt gaan, kan je de zijstraatjes in gaan. Het is onmogelijk om hier niet te verdwalen maar dat maakt het eigenlijk alleen nog maar leuker. Zo kom je onverwacht de ene na de andere leuke plek tegen. Pleintjes waar je samen even kan uitrusten, kleine bruggetjes en overal water.

  Venetië is ook de stad van de ultieme romantische attractie, de gondel. Vaar door de stad en geniet van het uitzicht en vooral van elkaar. Een paar dagen samen naar Venetië is een sprookjesachtige ervaring waar je samen altijd van kan nagenieten en die jullie relatie alleen maar sterker maakt.

  Binnenkort meer romantische bestemmingen voor een stedentrip of weekendje weg op datelicious.nl, voeg ons toe aan je favorieten om later meer over leuke vakantiebestemmingen voor geliefden te lezen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *