Ga naar de inhoud

Hoe praat je met iemand?

  Waar ik het in dit stukje over wil hebben is hoe je een gesprek met iemand aan moet gaan die je leuk vindt. De openingszin sla ik deze keer over trouwens. De volgende keer ga ik het hebben over de ideale relatie, maar goed, laten we niet te veel blijven hangen en terugkomen op hoe je nou met iemand moet praten die je leuk vindt. Ik begin met een korte anekdote:

  Hoe praat je met iemand?

  Vroeger kreeg ik het altijd in mijn keel toen ik iets over meisjes hoorde. Het maakte mij best zenuwachtig, zeker als ik er bij eentje in de buurt zou komen te zitten: hoe praat je nou met zo’n meisje? Moet je indruk op haar maken? Moet je lief tegen haar zijn? Moet je gevoel voor humor hebben?

  Daten Datingsites

  Als je naar de media luistert, word je er vaak niet veel wijzer van. “ja, je moet gewoon jezelf zijn”, of: “hij moet aardig zijn en gevoel voor humor hebben”. Ben je dan aardig en maak je grapjes, is het ook niet goed… Of dan willen ze dat je lief en stoer tegelijk bent en je gevoelens moet kunnen tonen… En als je dat doet, schrik je ze weer af… Hoe ziet het nou?Nou, wat ik altijd leerde was dat je eigenlijk moet praten net als hoe je met een andere goede vriend praat. Eigenlijk net als hoe je min of meer normaal praat dus: een beetje hoe jij “zelf” bent. Zo simpel?

  OK, er is wel een verschil. In tegenstelling tot je “gewone” vrienden, is er toch veel meer aan de hand. Jullie vinden het leuk om naar elkaar te luisteren, de ander vindt het geweldig wat je zegt. Jullie zitten op een lijn en begrijpen elkaar: het klikt gewoon! Simpel!

  OK, zou je denken, als het dan zo makkelijk is, waarom gaan zo veel mensen dan nog de fout in? Omdat ze een paar basisregels vergeten, en dat is om naar de ander te luisteren. Heel veel mensen zijn veel te veel met zichzelf bezig: “wat moet ik nou zeggen?”, “hoe moet ik het nou zeggen?”, “hoe zal ik overkomen?”, of: “hoe kan ik een goede indruk op haar maken?”. Veel mensen scheppen dan op over hoe geweldig ze niet zijn, terwijl ze eigenlijk het essentiële vergeten: een leuke tijd samen te hebben!

  De eerste keer dat ik op een mooi meisje afstapte was in Utrecht bij het strand. Zommervakantie 2004. Ze hadden een kunstmatige strand aangelegd en ik vroeg mijn stapmaatje of wij even konden stoppen om een kijkje te nemen. We hingen een beetje rond, keken een beetje wat er te zien was, mijn maatje ging een beetje met de bardame flirten en eigenlijk vond ik toch dat ik iets moest doen. Er was een mooi meisje met een hele groep vrienden. Op zeker moment kan ik mij nog herinneren dat ze opstond en met wat andere vriendinnetjes praatte. Ik was doodsbang, maar ik wist toch dat ik het moest proberen. Toen ik haar bij haar bovenarm aantikte, raakte ze helemaal in trance. Ik vroeg of ze mij ergens mee kon helpen.

  Het gekke was dat toen ik eenmaal in gesprek was, dat ik eigenlijk wel wist wat ik moest zeggen, ze vond het geweldig! Zelfs nadat ik haar had verlaten, keek ze mij nog lange tijd na… Uiteindelijk weet je heus wel wat je moet zeggen. Het maakt ook niet uit hoe je het zegt, ik kan me nog herinneren dat ik doodsbang was toen ik met haar praatte. Toch vond ze het leuk!

  Waar moet je dan eigenlijk wel op letten als je met iemand praat? Nou, om te beginnen moet je interesse voor elkaar tonen. Is beter dan de hele tijd over jezelf gaan praten en je laat op die manier zien dat je haar (of hem!) niet alleen maar voor de sex wilt. Dit betekent dat je vragen moet stellen, maar niet zo dat je een interview moet gaan afleggen. Je bent er niet om een verslag te doen!

  Waar veel mensen ook de mist ingaan is dat ze proberen leuk te doen. Ze proberen de hele tijd lollige opmerkingen te maken, maar eigenlijk schieten ze hun doel vaak voorbij. Vaak hebben ze niet eens door dat de ander er niet eens voor openstaat!

  Dus, wat ik jullie wil vertellen is dat als je met iemand praat: hou je oren en ogen open! De tijd dat je iemand aan de haak kunt slaan door alleen maar opscheppen over je geld/spieren/uiterlijk is zo goed als voorbij! Toon interesse voor elkaar! En vergeet niet dat het allemaal om vriendschap en liefde gaat. Als jullie dat begrijpen, dan kan ik mezelf als een gelukkig mens beschouwen.

  Als je toch nog even “droog” wilt oefenen, raad ik je aan om op wat dating sites te kijken op deze datingpagina. Hopelijk heb ik met dit artikel de je vraag Hoe praat ik met iemand wat kunnen beantwoorden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *