Ga naar de inhoud

Liefde en twijfel gaan hand in hand

  Liefde en twijfel binnen relaties

  Psychologen zijn een actie gestart waarbij zij meer mensen bewust willen maken van de rol die twijfel in de liefde speelt. Zij zijn van mening dat veel mensen zich op een verkeerde manier door de twijfel laten leiden. Zo zijn zij bijvoorbeeld geneigd te snel een andere kant op te gaan omdat de twijfels hen angstig maken. Dit is echter niet de juiste manier om hiermee om te gaan. Om dit kracht bij te zetten willen zij zich vooral richten op bewustwording. Als je je meer bewust wordt wie je bent en wat je liefde voor je betekent, krijgt liefde en twijfel minder kans. En.. teleurstellingen horen bij de liefde, ook bij een relatie tussen man en man of vrouw en vrouw.

  Normaal dat je soms over je liefde voor iemand twijfelt

  Volgens de psychologen is het vooral belangrijk dat mensen zich meer bewust worden van het feit dat de twijfel normaal is. Iedereen ervaart deze twijfels immers. Het is daarom dus vooral belangrijk om te begrijpen dat de twijfel niet direct een indicatie hoeft te zijn dat er iets mis is. Het is immers ook zo dat aan de hand van de twijfel definitief bepaald kan worden of de verdergaan met de partner juist de goede keuze is. Dit is minstens zo belangrijk. Als je twijfelt aan jouw liefde voor je partner, kijk dan eerlijk naar jezelf en jullie relatie. Is er een tijdelijke dip?  Is er geen of te weinig liefe of zit je zelf niet zo goed in je vel en projecteer je je onzekerheid via de liefde??

  Goed opletten wat de oorzaak van je twijfel is

  Het is belangrijk om goed te leren herkennen welk soort twijfel er speelt. Er kunnen immers ook twijfels bestaan die juist wel een alarm geven met betrekking tot de noodzaak om de relatie te beëindigen. De vraag die gesteld moet worden is dan altijd: is dit het moment om te stoppen? Als het antwoord daarop niet volmondig ja is, dan is de twijfel ook niet direct alarmerend. Beter is het dan om te zoeken naar de oorzaak van de tweestrijd.

  Bij twijfel over liefde op gevoel en verstand af gaan

  Het is vooral belangrijk om op het gevoel af te blijven gaan, is de mening van de psychologen. Wanneer het gevoel zegt dat de relatie niet langer houdbaar is, dan is het belangrijk om hiernaar te luisteren. Dit is onder andere ook van belang met het oog op de persoonlijke gezondheid. Te lang blijven steken in verkeerde situaties kan immers een flink negatief effect hebben op de gezondheid. Baseer je standpunt over het eventueel beëindigen van een relatie echter niet alleen op je gevoel maar ook op je verstand. Overzie de gevolgen, zeker de gevolgen als er ook kinderen de dupe zijn van een breuk.

  Oorzaak van je twijfel over liefde en de bindingsangst

  Heb je al meerdere relaties gehand en twijfel je bij iedere relatie over de echtheid van de liefde?

  Dat een beetje gezonde twijfel goed is, wil natuurlijk niet zeggen dat alle twijfel goed is. Komt deze twijfel in de weg te staan van meerdere relaties, onderzoek dan eens of je geen last hebt van bindingsangst. Lees hier meer over bindingsangst.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *