Ga naar de inhoud

Tomeloze rituelen voor de eerste date

  Je eerste date, wat nu?

  De eerste date. Misschien is dat ene afspraakje voor de een wat minder eng dan voor de ander, maar een ding is zeker: zowat iedereen vindt het spannend. Diverse datingssites hebben een peiling gehouden onder de vrijgezellen. Daaruit is naar voren gekomen dat er heel wat meer om de hoek komt kijken voor zo’n eerste afspraakje dan alleen maar even de lippen stiften of in de spiegel kijken of je haar wel goed zit.

  Voorbereiden op een eerste date

  Meer dan 50% van de vrijgezelle vrouwen geeft aan dat er sprake is van een grondige voorbereiding voor de eerste date. Diezelfde dag nog gaan ze vaak eerder weg van werk om nog even snel naar de kapper te gaan of beauty salon. En een uitgebreide douche en wax of scheerbeurt is voor veel vrouwelijke singles vanzelfsprekend. Dat geldt niet alleen voor Nederlandse vrijgezellen, maar ook Spaanse, Engelse en Duitse vrouwen. Er wordt nog wel wat verwacht van zo’n eerste date.

  Je mooi maken voor een eerste date

  Uit de peiling blijkt dat Duitse vrouwen de kroon spannen als het op ijdelheid aankomt. Zo’n zeventig procent geeft aan absoluut naar de schoonheidssalon te gaan voor het afspreken. Nederlandse vrouwen doen dat ook, maar nieuwe kleding kopen voor de eerste date, gaat boven de beautysalon. Wat een rituelen!

  Ook wordt er volop nagedacht wat er gezegd kan worden tijdens het afspraakje. Er wordt goed overwogen wat de juiste openingszin kan zijn of overdacht welke opmerkingen gezegd kunnen worden om gênante stiltes te kunnen voorkomen. Tien procent van de Nederlandse vrouwen geeft toe een flinke borrel nodig te hebben voor hun eerste date.

  Het moment van de waarheid, de eerste ontmoeting.

  Als je elkaar voor de eerste keer diep in de ogen kijkt, weet je het al. Deze persoon vind ik aantrekkelijk of niet. Het is dus een kwestie van seconden waarop we onze mening bepalen.  Puur op gevoel en intuïtie. Onze mening kan gelukkig wel weer snel veranderen, zowel positief als negatief. Dat is zeker van toepassing als je als vrouw een man voor een date zoekt. Vrouwen varen nog meer op hun intuïtie dan mannen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *