Ga naar de inhoud

Valentijnsdag date ideeën

  Het is weer bijna Valentijnsdag en dat betekent dat het tijd is om iets speciaals te doen voor je geliefde. Ondanks het feit dat velen vinden dat het puur voor de commercie bedoeld is, laten we bijna allemaal deze speciale gelegenheid niet ongemerkt voorbijgaan. Winkels zijn in de voordagen van de liefdesdag vol met spullen die een soort inspiratie vormen voor je valentijnskado en restaurants en cafeetjes bieden je de beste menu’s en de meest romantische omgevingen aan om je Valentijnsdag volmaakt te maken. Maar is dat waar Valentijnsdag voor staat? Voor mensen die een stapje verder willen gaan in het uiten van hun liefde hebben we de leukste en meest originele Valentijnsdag date ideeën samengesteld!

  Schaatsen met z’n tweeën

  Februari is precies de juiste periode om te gaan schaatsen. Jammer genoeg hebben we de laatste tijd in Nederland niet veel mogelijkheden gehad om buiten te schaatsen, toch zijn er in Nederland een groot aantal indoor schaatsbanen. Neem je geliefde mee naar een schaatsbaan en probeer samen er van te genieten. Tijdens het schaatsen kun je een gezellig gesprekje houden en ook lichamelijk intiem zijn. Handen vasthouden, je date helpen bij kleine ongelukjes, een paar ijsdans trucjes uitproberen en elkaar omhelzen zullen je Valentijnsdag date compleet maken. Duur? Nee, soms zijn er kortingscodes te vinden die er een paar euro af kunnen halen.

  Valentijnsdag Schaatsen

  Samen de lekkerste recepten maken

  Heb je altijd zelf weleens een kookmeesterstuk willen maken, maar het steeds om verschillende redenen uitgesteld? Valentijnsdag is dan de beste tijd om samen met je date een overheerlijke maaltijd te maken en dat samen rond een romantische tafel met kaarslichten en zwoele muziek te eten. Maak van tevoren alles klaar in de keuken zodat er geen chaos ontstaat. Ga dan samen aan de slag en verdeel sommige taken onder elkaar. Neem tijdens het voorbereidingsproces er ook twee glazen wijn bij om de sfeer nog gezelliger te maken! Aan het einde van de dag heb je niet alleen lekker gegeten, maar ook een soort intimiteit gecreëerd door samen iets te doen.

  Last minute Valentijnsdag

  Zoeken jullie toch voor iets aparts gevuld met adrenaline, dan is een lastminute reis op Valentijnsdag wel erg bijzonder en onvergetelijk. Voor twee verliefde tortelduifjes maakt het in feite niet uit waar je je Valentijnsdag doorbrengt als je maar samen bent. Dus als je een reis naar een koude bestemming zoals Finland onder ogen krijgt of een reis naar het warme zuiden mag het niet veel uitmaken. Het gaat meer om het idee dan de bestemming die je voorgeschoteld zal krijgen. Pak je koffers in en maak je klaar voor een van de meest uitzonderlijke Valentijnsdagen in je leven!

  Gezellig puzzelen

  Benieuwd naar de intellectuele capaciteiten van je date? Slecht weer? Ga samen puzzelen; niets oudbolligs aan. Check bijvoorbeeld een prijspuzzelwebsite voor verschillende uitdagende puzzels. Als je date geen twee-sterren Sudoku Puzzels weet op te lossen kun je hem of haar beter links laten liggen. Om te testen of je date een beetje een creatief denkvermogen heeft zijn online rebussen, handig te spelen vanuit het café waar jullie hebben afgesproken. Ook cijferlegpuzzels zijn aardig om samen uit te dokteren. En bevalt de date niet kun je je volledig focussen op het oplossen van de puzzel!

  Heb jij nog leuke tips voor Valentijnsdag? 14 februari is het weer zo ver dus laat je tips achter.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *